• 3.106
    0
    5.000

Tražimo stroži Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima!

Zaštitite miroljubivu većinu hrvatskih navijača od nasilne manjine i spriječite huligane ili plaćene izazivače nereda da nanose štetu Hrvatskoj!

Strahovi o mogućim neredima i prekidu utakmice Hrvatska – Češka, pokazali su se opravdanima. Zbog napada na hrvatsku reprezentaciju, Hrvatski nogometni savez očekuje nova drastična kazna: Na žalost, čak nam prijeti i izbacivanje s Europskog prvenstva.

 

Na tribinama stadiona Geoffroy Guichardu bilo je oko 12.000 hrvatskih navijača. Tijekom osamdeset minuta vidjeli smo transparente iz svih dijelova svijeta i Hrvatske. Hrvatski navijači, od prvog trenutka Europskog prvenstva, slali su u svijet pozitivnu i istinitu sliku Hrvata i Hrvatske, a onda su huligani, provokatori,  teroristi, kako god ih želite nazvati  - zbog osobnih obračuna napali hrvatsku reprezentaciju, a time i Hrvatsku i sve nas.

 

Zbog svega navedenog, jasno je da se u Hrvatskoj moraju poduzeti koraci protiv huligana ili plaćenih izazivača nereda koji nanose ogromnu štetu hrvatskom nogometu, Hrvatskom nogometnom savezu,  navijačima i svima nama koji želimo i podupiremo uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije kao i svake druge hrvatske ekipe. Ne želimo da ikad više male skupine divljaka teroriziraju cijeli hrvatski narod!

 

Pozivamo Vas da potpišete ovu peticiju i zatražite od saborskih zastupnika da  hitno izglasaju pooštreni Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima kako bi se ubuduće učinkovito kažnjavalo manjinu - huligane, spriječilo nanošenje štete hrvatskom sportu i Hrvatskoj i omogućilo da možemo sa svojim obiteljima uživati u nogometu i svakom drugom sportu!

Potpiši

Primatelji:

Saborski zastupnici Republike Hrvatske

 

Poštovana/i,

 

Očekujem da Vi kao moj predstavnik/predstavnica u Hrvatskom saboru zatražite hitno izglasavanje pooštrenog Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima kako bi se ubuduće učinkovito kažnjavalo huligane, spriječilo nanošenje štete hrvatskom sportu i Hrvatskoj i omogućilo da svojim obiteljima možemo uživati u nogometu i svakom drugom sportu!

 

Ovo su neki od primjera kada su huligani naštetili ugledu Republike Hrvatske, a HNS platio ogromne kazne:

 

- 2015. La Valetta:  neredi i prekid utakmice protiv Malte - tučnjava huligana s policijom i osiguranjem na stadionu

- 2015. Budimpešta: neredi navijača na utakmici protiv Mađarske - međusobni sukobi huligana na tribinama, sukobi s mađarskom policijom, bacanje baklji i raketa na travnjak

- 2015. Split: nacrtana svastika na travnjaku poljudskog stadiona u utakmici protiv Italije

- 2014. Sofija: neredi navijača na utakmici protiv Bugarske - sukobi s domaćim navijačima i policijom

- 2014. Milano: neredi i prekid utakmice protiv Italije - bacanje baklji na travnjak

- 2012. Poznanj: utrčavanje na teren i bacanje baklji na travnjak na utakmici protiv Irske (EURO 2012)

 

Ne želim da mala skupina mrzitelja hrvatskog naroda i države, pod bilo kojim izgovorom, nastavi slati u svijet lažnu sliku o Hrvatskoj. Pravi navijači hrvatske reprezentacije i oni u Francuskoj i oni u Hrvatskoj i širom svijeta, nas 95% , pokazujemo pravu sliku našeg naroda i naše zemlje! Vaša je dužnost zaštititi miroljubivu većinu od nasilne manjine!

 

Očekujem od vas, kao nositelja zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj, odlučnost i dosljednost te odlučnu borbu protiv skupina huligana ili plaćenih izazivača nereda, na tribinama ili izvan njih.  Pooštrite Zakon o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima!

 

S poštovanjem,

Potpiši me je peticijska platforma koja vam pomaže da potražite istomišljenike i omogućite svojim sugrađanima da čuju zašto vam je nešto važno  te da Vas, misle li isto kao i Vi, podupru svojim potpisom.  Cilj je omogućiti građanima da na jasan način iznesu svoj stav, vrijednosti i argumente te ih pretoče u konkretne zahtjeve državnim dužnosnicima. Jasni i argumentirani zahtjevi gađana i birača – za poštene političare i dužnosnike predstavljaju važan orjentir i poticaj na poboljšanja, a ne nepoštene pritisak.  Jasno izrečeni i dobro argumentirani stavovi koje svojim potpisom podupre značajan broj građana – donose promjene.